Categorie: Focus

Bepaal jouw succesfactoren

Ken jij de succesfactoren van jouw organisatie? Zijn het de unieke producten, is het de onderscheidende communicatie of zijn het de klantgerichte medewerkers? En als je de echte succesfactoren kent, zet je ze dan ook doelbewust in? Er is vaak nog veel meer uit te halen. Zeker in mindere tijden kan dit enorm waardevol zijn. Kortom, zorg dat je weet wat de sleutel tot jouw succes is en waarom. En niet alleen op basis van onderbuikgevoel maar fact-based. Dan kun je er wat mee.

Vaak ligt de focus al snel op prestatie-indicatoren die als ‘kritisch’ worden bestempeld (KPI’s), terwijl juist eerst de kritische succesfactoren ontrafeld moeten worden. KSF’s dus. Want mogelijk duik je te snel in het meten van een bepaalde prestatie, zoals omzet of klanttevredenheid. De KPI is natuurlijk belangrijk maar wel in tweede instantie; een teller die weergeeft wat het effect is van wat je doet.

Onderscheidend
De essentiële vraag is dus waardoor bijvoorbeeld je omzet of klanttevredenheid positief wordt beïnvloed. Dat zijn de succesfactoren, de knoppen waaraan je gaat draaien. Als je deze kritische succesfactoren kent en optimaliseert, heb je de basis van een werkende strategie en uitvoering. Het is het geheim van de smid, uniek voor elke organisatie of ondernemer. De kern van jouw onderscheidend vermogen.

Een succesfactor kort ik wel eens af tot ‘S-factor’, waar mensen je organisatie om roemen en blij van worden. De ervaring leert dat het voor je cultuur zeer waardevol is om de S-factor(s) bewust te kunnen benoemen, vastpakken en er samen mee aan de slag te blijven. De S-factor maakt je trots en het geeft energie en focus in je werk. Het is waar je organisatie zichtbaar en meetbaar goed in is. Het is dus ook waar je jouw klanten mee verblijdt en je commerciële resultaat positief mee beïnvloedt.

Wil jij je succesfactoren (opnieuw) ontdekken, of nog veel beter inzetten? Een frisse blik? Overweeg dan eens de werksessie Focus aanscherpen.

Goud & Nieuw

Huh, Goud & Nieuw? Typfoutje Michiel? Nee hoor. Of aan de vroege kant, want eerst hebben we nog Kerst? Ook niet. Want als het gaat om successen vieren en uitdagingen kiezen, kun je niet vroeg genoeg zijn.

Eind december. Een extra drukke periode voor iedereen. Vaak een combinatie van jaarafsluiting en jaarplannen tegelijk. Wellicht ben je zo even lekker vrij, of ga je een paar dagen weg? Kort voor de feestdagen kijk je samen met je collega’s terug op de afgelopen tijd en vooral vooruit naar het nieuwe jaar. En nog even die gezellige kerstborrel natuurlijk! Waar staan we met onze plannen? Welke successen vieren we en kunnen we wellicht nog meer benutten? Wat zijn onze uitdagingen?

Plannenmakerij en ambities worden vaak vastgepind op die ene datum: per 1/1 gaan we… Dat heeft veelal te maken met financiën en budgetten. Begrijpelijk, maar de koers met je klant en in de markt vaar je elke dag. Dagelijks contact, successen en uitdagingen! Hierin ontwikkel je continu. Kort-cyclisch verbeteren, met oog voor de strategie en de hogere doelen op langere termijn. Hebben we nog de juiste focus? Koersen we de goede kant op? Reilen en zeilen, of scherp aan de wind zeilen?

‘Oud & nieuw’, een mooie en waardevolle traditie elk jaar. Maar wat is ‘oud’? Als je vandaag een nieuwe auto koopt, noem je die dan morgen al oud (ja, waardetechnisch gezien misschien wel…)? Natuurlijk, wat achter je ligt is geweest maar heeft je wel gevormd. Wijzer en vaak sterker gemaakt. Zakelijk succes of teleurstelling, neem het vooral mee naar wat voor je ligt! Al je ervaringen bieden je elke dag de kans om nieuwe dingen te doen. Je passie en kwaliteit nog meer in te zetten. Dat is goud waard.

Wat is goud waard voor jou of jouw organisatie? En heb je het al gevonden? Of heb je een gouden idee maar weet je niet hoe je ermee verder moet? Ik help je graag bij het smeden van gouden creaties. Zoals het benoemen en versterken van jouw kracht, je groeipotentieel. En het bereiken van klanten voor wie jouw kracht het meest waardevol is.

Tot slot, zonder gouden teams is geen enkele organisatie succesvol. Oftewel: je medewerkers en partners. KLANTKOERS is je strategische partner die verbindt, aan relaties bouwt en gezamenlijk succes realiseert. Ik geniet ervan om met klanten te bepalen welke kansen er in het verschiet liggen en om ze te benutten. Zullen we samen de kansen voor jouw organisatie ontdekken?

Ik wens je fijne feestdagen en veel Goud & Nieuw!